fbpx

Viktória – egy lámpa új élete

Bemutatkozik "ModernEyes" kollekció első tagja!

 

IMG_20191125_135631

A lakberendezés és a papír lámpák mellett egy másik szenvedélyem a régi tárgyakat új életre kelteni. Meglátok valamit, és rögtön millió ötletem támad, hogyan lehetne felújítani, vagy akár új funkciót adni neki.

A következő pár bejegyzésben ezeket a lámpákat fogom nektek bemutatni.

Nem szoktam nevet adni az általam készített lámpáknak, alkotásoknak, de ez a darab valahogy megérdemelte. A "Viktória" nevet kapta. Egy igazi különleges antik kincs.

 

Egyszerű fekete műanyag kábellel és E14-es foglalattal került hozzánk, egy említésre méltetlan búrával. Az alapja hál' Istennek rendben volt, ahhoz nem nyúltunk.

Az első gondolat az volt, hogy nem kap semmilyen búrát, hanem csak kicseréljük a vezetéket, kap egy E27-es foglalatot, és valami cool izzót.

Végül egy nagyon könnyed, légies megoldás mellett döntöttünk, ami azt lehetővé tette, hogy egy kicsit kísérletezzek is.

 

 

Láttam már máshol is ezt a technikát, és nagyon izgatta a fantáziámat, hogy én is kipróbáljam. Úgy hozta az élet, hogy pont akkor mentem el a Nemiskacat-os lányok szervezésében egy workshopra, akik Annie Sloan festékekkel foglalkoznak többek között. Ellátak tanácsokkal, így belevágtam a függönyfestésbe. Átmenetes hatást szerettem volna, ezért zöld és kék krétafestéket választottam. Beáztattam a szálakat, majd hagytam, hogy felszívják a festéket. A hatás magáért beszél.

A teljes harmónia és elegancia jegyében menta színű pamut textilkábelt, és arany foglalatot kapott.

IMG_20191125_140453
IMG_20191125_140224_Bokeh

Imádom minden apró részletét! Az maszkulin, tüskés alapot. A finom kis virágbimbót a tetjén. És a légis búrát. És minden tökéletsen kiegészíti egymást, harmóniában.

Nézd meg a galériát!

További érdekes tartalmakért és inspirációkért kövess minket Facebookon illetve Instagramon

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top